Wołowina w imbirze

Wołowina w imbirze
Oceń przepis:
108 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jamie Oliver

Seria kulinarna:
Jamie Oliver: 5 składników (odc. 5)
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny
Ilość osób:
2
Kaloryczność:
373 kcal.

Składniki:

  • 300 g stek z polędwicy (najlepiej o grubości 1,5 cm)

  • 4 cm kawałek imbiru
  • 1 łyżka pasty miso
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 kapusty pak choi (250g)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odkrój tłuszcz z polędwicy, posiekaj go drobno i połóż na zimnej patelni. Postaw patelnie na średnim ogniu, pokrój imbir w słupki i wrzuć na patelnię.
Odkrój ze steku ścięgna, a następnie pokrój mięso na 3 cm kawałki i wymieszaj z pastą miso. Wyłóż z patelni przysmażony tłuszcz i imbir i odłóż na bok, a w ich miejsce dodaj kawałki steku. Smaż je przez 4 minuty, cały czas mieszając. Następnie dodaj miód i łyżkę octu z czerwonego wina. Mieszaj wszystko przez minutę.
W międzyczasie podziel kapusty pak choi na pół i wrzuć na minutę go garnka z wrzątkiem. Następnie ją odsącz i nałóż. Polej stek sokami z patelni i posyp zachowanymi wcześniej chrupiącymi kawałkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA