Placki z jabłkami i świeżą miętą
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 2 jabłka
- 1 1/2 szklanki mąki
- 4 łyżki brązowego cukru
- kilka gałązek świeżej mięty
- 1 szczypta soli
- ok. 1 1/2 szklanki wody
- olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mieszamy mąkę z cukrem i solą, następnie dolewamy wodę i mieszamy ciasto o konsystencji racuchowego. Dodajemy garść posiekanych liści mięty i pokrojone w kostkę uprzednio obrane jabłka. Mieszamy, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W