Sałatka z serem czosnkowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 2 młode marchewki
- 2 młode buraki (z botwinką)
- 1 pietruszka lub pasternak
- ½ małej cukinii
- 2 dymki
- 5 dag sera czosnkowego
- 2 łyżki oleju rzepakowego z Góry św. Wawrzyńca
- 1 łyżka Benedyktynki (lub innego ziołowego likieru)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchewki, buraki i pasternak wyszorować, rozkroić wzdłuż na pół, a większe na ćwierć. Cukinię pokroić wzdłuż na ćwiartki, a dymki na połówki. Wszystko to w misce wymieszać z odrobiną oleju i zgrillować na suchej patelni. Do wytworzonego sosu dodać pod koniec łyżkę Benedyktynki.
Zdjąć na talerz, na wierzch ułożyć kawałki sera, oprószyć kryształkami soli i świeżo mielonym pieprzem, skropić świeżym olejem. Polać resztą sosu z patelni.
Zdjąć na talerz, na wierzch ułożyć kawałki sera, oprószyć kryształkami soli i świeżo mielonym pieprzem, skropić świeżym olejem. Polać resztą sosu z patelni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W