Tort migdałowy z owocami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 120 g pasty migdałowej (⅓ szklanki ubitej pasty)
- ¾ szklanki cukru
- 8 łyżek masła
- ½ łyżeczki odłożone do smarowania tortownicy
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 3 duże jajka
- ¼ szklanki mleka
- szczypta soli
- 1 szklanki mąki tortowej (150-180 g)
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Pastę migdałową, cukier, masło i wanilię ucierać w malakserze przez około 10 sekund. Dodać jajka, mleko i sól. Ucierać jeszcze przez 5 sekund. Dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Utrzeć na gładką masę przez 5 do 10 sekund. Odłożoną ½ łyżeczką masła posmarować tortownicę o średnicy 20 cm i głębokości 5 cm. Przelać ciasto do tortownicy i piec przez 45 minut. Wyłożyć na kratkę do ostygnięcia. Przed podaniem przełożyć ciasto na paterę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W