Chłodnik z ogórka i awokado z jajkiem przepiórczym w koszulce

Chłodnik z ogórka z awokado
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Jajka w koszulce:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondelku zagotuj wodę i dodaj ocet. Jajka rozbij na talerzyki lub do kieliszka i szybko pojedynczo wlewaj do wody. Lekko rusz garnkiem żeby białko zamknęło żółtko w koszulce. Gotowe jajko podawaj na każdą z porcji. Ogórki zetrzyj na grubych okach i posól. Odstaw na 5 min na bok, po czym odlej wodę. Awokado zmiażdż widelcem na papkę i połącz z ogórkami. Jak najszybciej skrop cytryną. Zetrzyj do tego czosnek, dopraw pieprzem, dorzuć posiekane zioła i szczypiorek. Wszystko zalej kefirem i jogurtem. Wymieszaj i odstaw na 2 godziny do lodówki. Chłodnik podawaj z jajkiem i prażonym sezamem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA