Sałatka na ciepło z soczewicą i ciecierzycą
Oceń przepis:
Przygotował:
Ewa Chodakowska
- Seria kulinarna:
- Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Składniki:
- 100 g zielonej soczewicy
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 garść pomidorków koktajlowych
- 2 czerwone cebule
- 1 marchew
- 1 pęczek mięty
- 10 czarnych oliwek
- 100 g sera koziego
- 1 cytryna
- 4 łyżki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj soczewicę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu przepłucz, aby była sypka.
Ciecierzycę z puszki odcedź z zalewy i dokładnie przepłucz. Wymieszaj ciecierzycę z soczewicą, dodaj pokrojoną drobno marchewkę, przecięte na pół pomidorki, słupki cebuli.
Dodaj listki mięty, oliwki, pokruszony ser kozi, skrop cytryną oraz oliwą i wymieszaj.
Ciecierzycę z puszki odcedź z zalewy i dokładnie przepłucz. Wymieszaj ciecierzycę z soczewicą, dodaj pokrojoną drobno marchewkę, przecięte na pół pomidorki, słupki cebuli.
Dodaj listki mięty, oliwki, pokruszony ser kozi, skrop cytryną oraz oliwą i wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W