Zuppa di pomodoro

Zuppa di pomodoro
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój pomidory. Posiekaj cebulę w drobną kostkę. Zdejmij łupinki z czosnku. W rondlu rozgrzej masło z oliwą, przesmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj pomidory i bouquet garni. Gotuj powoli na małym ogniu ok. 15-20 minut. Ubij śmietanę. Wyjmij bouquet garni. Zmiksuj pomidory z cebulą. Dolej wywar. Gotuj, dopraw cukrem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do tostera włóż bagietkę pokrojoną na grzanki. Zupę nałóż do talerzy, dodaj bitą śmietanę, listki bazylii, skrop dobrą oliwą. Grzanki z bagietki potrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku i połóż przy talerzach z zupą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA