Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady

Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zgrilluj bagietkę, odstaw.
W garnku na oliwie zeszklij cebulę i dodaj zieloną paprykę. Podsmaż paprykę przez kilka minut, następnie dodaj kapustę, pomidory i czosnek. Wlej wino i gotuj, aż alkohol wyparuje. Dodaj bulion tak, by pokryć warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
W międzyczasie podsmaż na patelni filety rybne, najpierw z jednej strony, aż skórka będzie chrupiąca i złocista, a następnie z drugiej strony przez minutę.
W głębokim talerzu ułóż grzanki z bagietki, wlej zupę z warzywami. Nad zupą połóż filet rybny i dodaj posiekaną natkę. Zjedz od razu!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA