Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- ½ kapusty pokrojonej w kostkę
- 1 cebula drobno posiekana
- 1 papryka zielona grubo pokrojona
- 2 pomidory grubo pokrojone
- ½ szklanka białego wina
- 1/3 bagietki pokrojonej w kostkę
- woda lub bulion warzywny
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 2 mały filety z dorady ze skórą, doprawione solą i pieprzem
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Ssól
- pieprz kolorowy
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zgrilluj bagietkę, odstaw.
W garnku na oliwie zeszklij cebulę i dodaj zieloną paprykę. Podsmaż paprykę przez kilka minut, następnie dodaj kapustę, pomidory i czosnek. Wlej wino i gotuj, aż alkohol wyparuje. Dodaj bulion tak, by pokryć warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
W międzyczasie podsmaż na patelni filety rybne, najpierw z jednej strony, aż skórka będzie chrupiąca i złocista, a następnie z drugiej strony przez minutę.
W głębokim talerzu ułóż grzanki z bagietki, wlej zupę z warzywami. Nad zupą połóż filet rybny i dodaj posiekaną natkę. Zjedz od razu!
W garnku na oliwie zeszklij cebulę i dodaj zieloną paprykę. Podsmaż paprykę przez kilka minut, następnie dodaj kapustę, pomidory i czosnek. Wlej wino i gotuj, aż alkohol wyparuje. Dodaj bulion tak, by pokryć warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut.
W międzyczasie podsmaż na patelni filety rybne, najpierw z jednej strony, aż skórka będzie chrupiąca i złocista, a następnie z drugiej strony przez minutę.
W głębokim talerzu ułóż grzanki z bagietki, wlej zupę z warzywami. Nad zupą połóż filet rybny i dodaj posiekaną natkę. Zjedz od razu!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W