Filet z łososia w chrzanowym sosie
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy wielkanocne, Potrawy na Boże Narodzenie
Składniki:
- 750 g fileta łososia
- 1/3 litra mleka
- 2 łyżki mąki
- ½ kostki masła
- 1 szklanka tartego chrzanu
- 1 cytryna
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki siekanej natki pietruszki
- 12 różyczek blanszowanego brokułu
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Łososia pokrój na steki, przypraw i lekko obsmaż. Przełóż do naczynia do zapiekania, wysmarowanego tłuszczem. W rondlu rozpuść masło, a w nim rozprowadź mąkę. Zagotuj, dodaj sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zdejmij z ognia i mieszając rozprowadź zasmażkę mlekiem. Gdy dokładnie wszystko się połączy ponownie zagotuj mieszając i dodaj odciśnięty chrzan i sok z cytryny. Powstały sos nałóż na steki z łososia. Całość obłóż różyczkami brokułu i posyp posiekanym jajkiem, wymieszanym z natką pietruszki. Piecz w piekarniku o temperaturze 190 stopni C przez 15-20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W