Tartiflette
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotuj na półtwardo i obierz ze skórki. Cebulę pokrój w piórka, boczek w nieduże plasterki. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i dodaj boczek. Smaż, a kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodaj cebulę. Smaż powoli, aż cebula zmięknie i się zrumieni. Dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki i podgrzej je. Wymieszaj z natką pietruszki. Na wierzchu ułóż plastry sera reblochon i podgrzewaj, aż ser się rozpuści. Podawaj na gorąco.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA