Podsmażane szparagi
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2 pęczki szparagów
- 500 g każdy
- oliwa
- gruboziarnista sól morska
- świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Odetnij twarde końce szparagów i wyrzuć je. W rondlu podgrzej kilka łyżek oliwy. Kiedy będzie już gorąca, włóż partiami szparagi do rondla. Podsmaż je, od czasu do czasu przewracając na drugą stronę szczypcami. Powinny być złociste i miękkie, ale nie zbyt delikatne. Smażenie powinno trwać około 5 min, w zależności od grubości szparagów. Dopraw szparagi solą i pieprzem. Ułóż na półmisku i podaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W