Tatar z surowego łososia z kaparami, świeżą papryką, czerwoną cebulą i ziołowym serkiem mascarpone - Mateusz Kulpa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
Składniki:
- łosoś ok. 150 g
- kapary
- papryka czerwona 1 sztuka
- cebula czerwona 1 sztuka
- serek mascarpone 1 opakowanie
- natka pietruszki 1 pęczek
- koperek 1 pęczek
- cytryna 1 sztuka
- świeża mięta 1 doniczka
- pieprz świeżo mielony
- oliwa
Paluchy grissini:
- mąka 250 g
- woda 100 ml
- oliwa 30 ml
- suche drożdże 1 łyżeczka
- cukier 1 łyżeczka
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z łososia usunąć skórę. Pokroić w nie zagrubą kostkę. Dodać pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Połączyć z łososiem. Skropić cytryną. Dodać kapary, sól, pieprz i odrobinę oliwy. Serek mascarpone połączyć z ziołami. Tatara z łososia podawać z grisini i serkiem.
Paluchy grissini:
Przygotować rozczyn. Wodę połączyć z suchymi drożdżami i łyżeczką cukru. Odstawić na 10 minut. Dodać mąkę, sól. Wyrobić ciasto i dodać oliwę. Wyrabiać do momentu aż oliwa się wchłonie. Ciasto rozwałkować i pociąć. Paluchy posmarować oliwą i piec w 250 stopniach C przez 10 minut.
Paluchy grissini:
Przygotować rozczyn. Wodę połączyć z suchymi drożdżami i łyżeczką cukru. Odstawić na 10 minut. Dodać mąkę, sól. Wyrobić ciasto i dodać oliwę. Wyrabiać do momentu aż oliwa się wchłonie. Ciasto rozwałkować i pociąć. Paluchy posmarować oliwą i piec w 250 stopniach C przez 10 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W