Tatar z surowego łososia z kaparami, świeżą papryką, czerwoną cebulą i ziołowym serkiem mascarpone - Mateusz Kulpa

Tatar z surowego łososia z kaparami
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski

Składniki:

Paluchy grissini:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z łososia usunąć skórę. Pokroić w nie zagrubą kostkę. Dodać pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Połączyć z łososiem. Skropić cytryną. Dodać kapary, sól, pieprz i odrobinę oliwy. Serek mascarpone połączyć z ziołami. Tatara z łososia podawać z grisini i serkiem.

Paluchy grissini:
Przygotować rozczyn. Wodę połączyć z suchymi drożdżami i łyżeczką cukru. Odstawić na 10 minut. Dodać mąkę, sól. Wyrobić ciasto i dodać oliwę. Wyrabiać do momentu aż oliwa się wchłonie. Ciasto rozwałkować i pociąć. Paluchy posmarować oliwą i piec w 250 stopniach C przez 10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA