Carpaccio z ananasa

Carpaccio z ananasa
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jamie Oliver

Seria kulinarna:
Jamie Oliver: 5 składników (odc. 11)
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4
Kaloryczność:
122 kcal.

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Listki mięty umieść w moździerzu. Odłóż garść mniejszych listków na bok.
Rozetrzyj listki na pastę, a następnie dodaj 2 łyżki oliwy extra virgin.
Obierz ananasa ze skóry. Pokrój na 4 części wzdłuż, usuń środek i pokrój drobno resztę. Rozłóż kawałki ananasa na półmisku lub rozdziel je na 4 osobne talerze. Przekrój borówki na pół i posyp nimi ananasa.
Wymieszaj oliwę miętową z jogurtem (zostawiając resztę na inny przepis), a potem polej nią owoce. Zetrzyj skórkę z limonki nad carpaccio i wyciśnij z niej sok. Drobno posiekaj resztę odłożonych listków mięty i skrop oliwą extra virgin. (Tak, dobrze słyszałeś – to jest pyszne).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA