Owoce pod kruszonką
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 2 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- Kruszonka:
- 70 g cukru muscovado
- 85 g zimnego masła
- 140 g mąki pszennej
Nadzienie:
- 500 g owoców (np. truskawki, maliny, borówki )
- 50 g brązowego cukru
- 3 łyżki cherry
- szczypta cukru pudru do posypania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj kruszonkę. Wymieszaj masło z cukrem muscovado. Następnie dodaj mąkę i wszystko wyrób.
Owoce pokrój (truskawki, borówki, maliny ) i posyp niewielką ilością cukru. Na koniec dodaj cherry i przełóż do porcelanowej miseczki.
Na owoce nałóż kruszonkę i piecz w nagrzanym nagrzanego do 200 stopni C piekarniku przez ok. 15 minut.
Owoce pokrój (truskawki, borówki, maliny ) i posyp niewielką ilością cukru. Na koniec dodaj cherry i przełóż do porcelanowej miseczki.
Na owoce nałóż kruszonkę i piecz w nagrzanym nagrzanego do 200 stopni C piekarniku przez ok. 15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W