Tarallini

Tarallini
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 3 płaskie łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ szklanki wina białego
  • ok. ½ łyżeczki ziaren anyżu
  • ½ szklanki dobrej oliwy
  • 1 jajo

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przesiewamy mąkę, dodajemy pozostałe składniki poza jajem i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na godzinę przykryte. Dzielimy na małe porcje (ok. 20) formujemy wałeczki, sklejamy je, układamy na blasze i smarujemy dobrze rozkłóconym jajem. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA