Warzywa po marokańsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Vienio
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 3 korzenie pietruszki
- 2 marchewki
- puszka cieciorki
- miód
- cynamon
- kumin
- woda
- kasza jaglana
- pęczek mięty
- pęczek pietruszki
- czerwona cebula
- fioletowe oliwki
- kiszona cytryna
- oliwa
- pieprz
- sól
- 2 cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kroimy warzywa w słupki 5 cm.
Na patelni prażymy kumin, cynamon, pieprz.
W garnku gotujemy warzywa z niewielką ilością wody. Dodajemy przyprawy i miód. Gotujemy pod przykrywką, aż staną się miękkie.
Drobno kroimy pietruszkę, miętę i cebulę. Warzywa mieszamy z ugotowaną wcześniej kaszą. Na koniec dodajemy oliwę i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Kaszę wykładamy na półmisek i podajemy z warzywami.
Na patelni prażymy kumin, cynamon, pieprz.
W garnku gotujemy warzywa z niewielką ilością wody. Dodajemy przyprawy i miód. Gotujemy pod przykrywką, aż staną się miękkie.
Drobno kroimy pietruszkę, miętę i cebulę. Warzywa mieszamy z ugotowaną wcześniej kaszą. Na koniec dodajemy oliwę i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Kaszę wykładamy na półmisek i podajemy z warzywami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W