Warzywa po marokańsku

Warzywa po marokańsku
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kroimy warzywa w słupki 5 cm.
Na patelni prażymy kumin, cynamon, pieprz.
W garnku gotujemy warzywa z niewielką ilością wody. Dodajemy przyprawy i miód. Gotujemy pod przykrywką, aż staną się miękkie.
Drobno kroimy pietruszkę, miętę i cebulę. Warzywa mieszamy z ugotowaną wcześniej kaszą. Na koniec dodajemy oliwę i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
Kaszę wykładamy na półmisek i podajemy z warzywami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA