Mus czekoladowo-pomarańczowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:pół filiżanki daktyli moczonych przez kilka godzin w świeżym soku z pomarańczy (sok zachować)
3 awokado
100 g organicznego kakao
ćwierć filiżanki syropu z agawy
1 łyżeczka tamari
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka esencji waniliowej
2 łyżki skórki z pomarańczy plus trochę do dekoracji
śmietanka kokosowa do dekoracji
Przygotowanie:
Daktyle odsączyć i posiekać. Razem z pozostałymi składnikami rozdrobnić w blenderze na gładką masę. Przelać do miseczek i schłodzić przez godzinę.
Przybrać śmietanką i skórką z pomarańczy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W