Banany i ananasy z grilla z glazurą maślano-rumową
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia jamajska
Przygotowanie:
Ananas przecišć wzdłuż na cztery części i z każdej usunąć twardy rdzeń. Każdą ćwiartkę pokroić na plastry. Obtoczyć kawałki ananasa w cukrze i piec na średnio rozgrzanym grillu z każdej strony 5-6 minut. Banany (w skórkach) ułożyć na średnio rozgrzanym grillu. Piec przez kilka minut, aż zaczną pękać i puszczać sok. Na brzegu grilla ustawić mały rondelek. Roztopić masło, dodać cukier i sok z limonki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół, wyskrobać nożem nasionka i dodać do masła z cukrem. Wlać kilka łyżek rumu, podpalić. Na talerzyku ułożyć po jednym bananie, kilka kawałków ananasa, polać płonącą glazurą. Z boku ułożyć gałkę lodów. Posypać cynamonem i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W