Pudding jamajski

Pudding jamajski
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Składniki:

  • 700 g batatów
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 1/2 cytryny
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • 2 łyżki mąki
  • szklankę kandyzowanego mango
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrać bataty i pokroić je w kostkę. Zalać je wodą i ugotować. Z ugotowanych ziemniaków zrobić puree, dodać do niego masło i cukier, całość dokładnie wymieszać. Dodać jajka, skórkę cytrynową i kandyzowane mango. Wymieszać i przełożyć do naczynek do zapiekania. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C na ok. 1 godzinę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA