Pudding jamajski
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia jamajska
Składniki:
- 700 g batatów
- 1 łyżka roztopionego masła
- 1 szklanka brązowego cukru
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- 1/2 cytryny
- otarta skórka z 1 cytryny
- 2 łyżki mąki
- szklankę kandyzowanego mango
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obrać bataty i pokroić je w kostkę. Zalać je wodą i ugotować. Z ugotowanych ziemniaków zrobić puree, dodać do niego masło i cukier, całość dokładnie wymieszać. Dodać jajka, skórkę cytrynową i kandyzowane mango. Wymieszać i przełożyć do naczynek do zapiekania. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C na ok. 1 godzinę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W