Holenderski pudding czekoladowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki cukru
- 2 jaja
- paczka herbatników holenderskich
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czekoladę pokruszyć na nieduże kawałki połączyć w misce z mlekiem i wstawić na kilka minut do mikrofalówki, żeby się rozpuściła. Przestudzić. Z żółtek i cukru ukręcić kogel-mogel, a z białek ubić pianę. Połączyć czekoladę z koglem-moglem i pianą, delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W