Holenderski pudding czekoladowy

Holenderski pudding czekoladowy
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jaja
  • paczka herbatników holenderskich

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czekoladę pokruszyć na nieduże kawałki połączyć w misce z mlekiem i wstawić na kilka minut do mikrofalówki, żeby się rozpuściła. Przestudzić. Z żółtek i cukru ukręcić kogel-mogel, a z białek ubić pianę. Połączyć czekoladę z koglem-moglem i pianą, delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA