Banany w karmelu

Banany w karmelu
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia brazylijska

Składniki:

  • 4 banany
  • 0,5 szklanki drobnego cukru brązowego
  • sok z 2 limonek + otarta skórka z jednej
  • 50 ml. Cachacy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Banany przekroić wzdłuż. Na patelnię wlać sok z limonek i cukier. Dosypać cukier. Gdy zacznie się karmelizować położyć banany, delikatnie zamieszać pokrywając karmelem owoce. Dolać alkohol i podpalić. Podawać natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA