Banany w karmelu
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brazylijska
Składniki:
- 4 banany
- 0,5 szklanki drobnego cukru brązowego
- sok z 2 limonek + otarta skórka z jednej
- 50 ml. Cachacy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Banany przekroić wzdłuż. Na patelnię wlać sok z limonek i cukier. Dosypać cukier. Gdy zacznie się karmelizować położyć banany, delikatnie zamieszać pokrywając karmelem owoce. Dolać alkohol i podpalić. Podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia brazylijska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W