Wieprzowina z papryczką piri-piri

Wieprzowina z papryczką piri-piri
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brazylijska

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • sos z papryczek piri-piri
  • 2 cytryny
  • pokrojone na plasterki
  • oliwa do posmarowania
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Polędwiczki pokroić na plastry. Każdy plaster posmarować sosem piri-piri, ułożyć na plasterku cytryny i przymocować namoczoną uprzednio na 15 minut w wodzie wykałaczką. Mięso i cytrynę posmarować oliwą, posypać pieprzem i solą. Ułożyć na rozgrzanym grillu, najpierw plasterkiem cytryny do dołu. Piec po parę minut z każdej strony, w zależności od grubości mięsa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA