Chutney z kolendry
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- spory pęk świeżej kolendry
- 2-3 łyżki prażonych orzechów ziemnych
- 1 cm korzenia imbiru
- 2 ząbki czosnku
- konserwowa papryka jalapeno
- sól
- cukier
- sok z limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Korzeń imbiru i czosnek posiekać. Do malaksera wrzucić kolendrę, dodać sok z cytryny, jalapeno, imbir i czosnek, zmiksować na gładko. Dodać orzeszki i zmiksować aż będą grubo pokruszone, ale widoczne w fakturze. Doprawić do smaku. Najlepiej przygotowywać na świeżo, tuż przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W