Kanapka z tuńczykiem i serem

Kanapka z tuńczykiem i serem
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
2

Składniki:

  • chałka średniej wielkości
  • 350 g tuńczyka z puszki
  • pęczek koperku
  • 50 g szczypiorku
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 250 g pomidorów
  • 10 plastrów sera
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Tuńczyka rozdrobnić widelcem i wymieszać z posiekanym koperkiem, szczypiorkiem i połową posiekanej cebuli. Przyprawić solą i pieprzem.
Chałkę przekroić w poprzek. Posmarować majonezem i musztardą. Nałożyć tuńczyka, pokrojone w plastry pomidory i ser. Grillować przez 3 minuty, aż ser się stopi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA