Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 8 kotlecików z combra koźlęcego z żeberkami
- pół szklanki białego wytrawnego wina
- 2 łyżki oleju z pestek winogron lub słonecznikowego
- 2 gałązki selera naciowego
- sól, pieprz
- 5 dag koziego dojrzałego sera
- 5 dag sera Rubin
- bułka paryska
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z wina, oleju i plasterków selera naciowego zrobić marynatę, zanurzyć pocięte mięso na pół godziny. Oba sery pokroić w małą, półcentymetrową kostkę. Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć ściereczką. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kotleciki posypując przyprawami. Po przewróceniu na drugą stronę chwilę smażyć, następnie posypać mieszanką serów i wyłowionymi z marynaty cząstkami selera, przykryć pokrywką i po 15-20 sekundach wyłączyć gaz. Pozostawić na tyle długo, aby ser nieco się stopił. Kotleciki wyłożyć na talerz, położyć obok kawałki bułki i polać je pozostałym sosem z patelni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W