Galuszki z kozim twarogiem i Bursztynem
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Składniki:
- ok. 30 dag mąki
- 3 jajka
- ok. 50 ml wody
- sól
- pół cebuli
- 1 łyżka masła
- 10 dag koziego twarogu
- 5 dag Bursztyna
- świeżo zmielona gałka muszkatołowa
- pieprz
- szczypiorek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z podanych składników wyrobić gładkie, twarde ciasto, twardsze niż na kluski kładzione. Kłaść na osolony wrzątek przy pomocy sitka do robienia galuszek. Po wypłynięciu odcedzić, przelać na sicie zimną wodą. Na patelni stopić masło i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać galuszki, przesmażyć, doprawić gałką i kozim twarogiem. Na koniec posypać tartym bursztynem, przemieszać i podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W