Galuszki z kozim twarogiem i Bursztynem

Galuszki z kozim twarogiem i Bursztynem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z podanych składników wyrobić gładkie, twarde ciasto, twardsze niż na kluski kładzione. Kłaść na osolony wrzątek przy pomocy sitka do robienia galuszek. Po wypłynięciu odcedzić, przelać na sicie zimną wodą. Na patelni stopić masło i zrumienić drobno posiekaną cebulę. Dodać galuszki, przesmażyć, doprawić gałką i kozim twarogiem. Na koniec posypać tartym bursztynem, przemieszać i podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA