Ryż z mlekiem kokosowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Ryż z mlekiem kokosowym:
1 łyżeczka oleju roślinnego
1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego
1 łyżeczka ziaren kolendry
2 szklanki ryżu jaśminowego
3 szklanki mleka kokosowego
1 szklanka wody
1 łyżka cukru
Ryż z mlekiem kokosowym
Na średnim ogniu podgrzać olej w średniej wielkości rondlu. Wsypać ziarna kopru włoskiego i kolendry, podsmażyć. Podsmażyć ryż i połączyć z nasionami. Wlać mleko kokosowe, wodę i wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić pod pokrywką. Dusić przez 30 minut, do czas aż ryż wchłonie płyn i zmięknie, rozdzielić widelcem.
Opracowano na podstawie programu "Nuta ezgotyki na co dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W