Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 steki z miecznika doprawione solą
- 1 koper włoski pokrojony w cienkie plastry
- fileciki i sok z 1 grejpfruta
- ½ ostrej papryczki drobno posiekanej
- cebula czerwona pokrojona w piórka
- starta skórka i sok z 1 limonki
- liście mięty
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce wymieszaj koper włoski, cebulę, startą skórkę z limonki, miętę, ostrą papryczkę i sok z grejpfruta. Wlej jedną łyżkę oliwy z oliwek, dopraw do smaku. Na sam koniec dodaj fileciki grejpfruta.
Na rozgrzanej patelni podsmażaj steki z obu stron przez około 2 minuty. Podaj steki polane sokiem z limonki, wraz z sałatką z koprem włoskim.
Na rozgrzanej patelni podsmażaj steki z obu stron przez około 2 minuty. Podaj steki polane sokiem z limonki, wraz z sałatką z koprem włoskim.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W