Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem

Steki z miecznika z sałatką z koprem włoskim i grejpfrutem
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce wymieszaj koper włoski, cebulę, startą skórkę z limonki, miętę, ostrą papryczkę i sok z grejpfruta. Wlej jedną łyżkę oliwy z oliwek, dopraw do smaku. Na sam koniec dodaj fileciki grejpfruta.
Na rozgrzanej patelni podsmażaj steki z obu stron przez około 2 minuty. Podaj steki polane sokiem z limonki, wraz z sałatką z koprem włoskim.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA