Zielona zupa z makaronem udon
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- ½ pora
- kilka różyczek brokułu
- 400 g szpinaku świeżego
- 1 szklanka młodego groszku
- 250 g fasolki szparagowej
- 1 ząbek czosnku
- 1,5-2 litrów bulionu warzywnego lub drobiowego
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- skórka z cytryny
- po 3-4 łyżki drobno posiekanej mięty, bazylii, pietruszki i koperku
- 200 g świeżego makaronu udon
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, na nią wrzucamy pora i czosnek pokrojony w plasterki. Dodajemy brokuł, fasolkę szparagową i groszek, zalewamy bulionem i gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Szpinak szatkujemy drobniej, makaron gotujemy we wrzątku 2-3 minuty. Na ostatnie 2-3 minuty gotowania dodajemy szpinak, zupę doprawiamy skórką z cytryny, solą, pieprzem i poszatkowanymi ziołami. Na talerzach układamy porcję makaronu i nalewamy zupę.
Szpinak szatkujemy drobniej, makaron gotujemy we wrzątku 2-3 minuty. Na ostatnie 2-3 minuty gotowania dodajemy szpinak, zupę doprawiamy skórką z cytryny, solą, pieprzem i poszatkowanymi ziołami. Na talerzach układamy porcję makaronu i nalewamy zupę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W