Rostbef
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1,5 - 2 kg rostbefu wołowego bez kości
- mąka do oprószenia
- olej do smażenia
Marynata
- 1/2 szklanki oliwy
- 3 - 4 pokrojone w plasterki ząbki czosnku
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sosu worcestershire
- 1 łyżka musztardy Dijon
- łyżeczka kruszonego pieprzu
- łyżeczka cukru
- 3 gałązki rozmarynu
- 3 gałązki tymianku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki marynaty wymieszać i zanurzyć w niej oczyszczone mięso. Po dwóch lub więcej godzinach marynowania wyjąć i lekko oprószyć mąką. Obsmażyć na oleju z każdej strony na rumiano. Ułożyć na kratce do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piec krótko, ok. 30 minut. Wyjąć i odstawić, by soki wewnątrz pieczeni rozeszły się równomiernie. Podawać na ciepło lub pokrojony w cienkie plasterki na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W