Mieszanka serów na słodko
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 500 g różnych gatunków sera
- (Lubię mieszaninę gloucester
- fety
- serów pleśniowych
- goudy i sera gruyere)
- ⅓ szklanki pestek dyni
- ⅓ szklanki ciemnych rodzynków
- ⅓ szklanki miodu
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
- ¾ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- sól
- w razie potrzeby
- około 30 cienkich krakersów pszennych
- około 30 liści mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sery pokroić na kostkę o boku 1 cm lub pokruszyć do miski. Pestki dyni, od czasu do czasu mieszając, obrumienić na patelni przez 3-4 minuty na średnio ostrym ogniu. Przełożyć do serów. Dodać rodzynki, miód, sok z limonki i pieprz. Wymieszać, sprawdzić smak, w razie potrzeby dosolić (niektóre sery są bardzo słone).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W