Kajzerka z pastą jajeczną i chipsami ziemniaczanymi

Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Śniadania
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 bułka kajzerka
- 5 jajek
- duża łyżeczka musztardy
- 2 suszone pomidory
- 2 garści koperku
- wielka czubata łyżka majonezu (możemy zrobić nasz domowy)
- 2 ogórki kiszone
- sok z połówki cytryny
- odrobina miodu
- sól
- pieprz
- 2 garści ulubionych chipsów ziemniaczanych
- szczypta wędzonej papryki
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Jajka gotujemy we wrzątku przez 8 minut. Będą twarde z odrobiną kremowego żółtka. Następnie chłodzimy je w bardzo zimnej wodzie i obieramy. Wrzucamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem.
Pomidory i ogórki drobno siekamy i dodajemy do jajek. Całość doprawiamy majonezem, skórką i sokiem z cytryny, miodem, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Bułkę przekrawamy na pół i smarujemy bardzo obficie pastą jajeczną. Na górze układamy stertę lekko pogniecionych chipsów. Kanapkę wykańczamy odrobiną wędzonej papryki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śniadania
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W