Ziemniaki z kawiorem

Ziemniaki z kawiorem
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni Święta (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia rosyjska

Składniki:

  • 2 garście malutkich ziemniaków
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • kawior

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki w skórkach dobrze wyszorować. Wymieszać z miodem, sosem sojowym, oliwą i przyprawami. Wstawić do gorącego piekarnika (180 stopni C) i piec, aż ziemniaki będą miękkie. W trakcie pieczenia potrząsnąć blachą, by ziemniaki równo obtaczały się sosem.
Upieczone ziemniaki przekroić na pół i lekko wydrążyć środek. Do powstałej miseczki nakładać kawior, ewentualnie kwaśną śmietanę i kawior. Podawać z wódką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA