Bliny z kawiorem
Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia rosyjska
Składniki:
- 2 dag drożdży
- ½ litra mleka
- 2 jaja
- 20 dag mąki pszennej
- 20 dag mąki gryczanej
- olej do smażenia
- szczypta cukru
- szczypta soli
- cytryna
- kawior
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Drożdże, mleko, szczyptę cukru i soli wymieszać. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Do zaczynu dodać jajka i mleko. Dokładnie wymieszać. Powoli dosypywać mąkę pszenną i gryczaną. Mieszać do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Bliny smażyć na gorącej, wysmarowanej olejem patelni. Podawać gorące z kawiorem i wiejską śmietaną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W