Bułeczki keto z hummusem, awokado i kimchi
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo, Śniadania
Składniki:
- Bułeczki:
- 150 g mąki migdałowej
- 160 g tartego sera cheddar
- 120 g lekkiego serka śmietankowego
- 2 jajka
- 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
Hummus:
- słoik ugotowanej cieciorki
- 1 ząbek czosnku
- sok i zest z połowy cytryny
- 1 łyżka tahini
- 4 suszone pomidory
- łyżeczka prażonych ziaren kuminu
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Dodatki:
- ½ awokado
- garść kimchi
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużej misy wrzucamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Ciasto będzie dość miękkie i lejące. Delikatnie formujemy je w kształt bułeczek i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki posypujemy sezamem, siemieniem lnianym lub ziarnami słonecznika. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25- 30 minut (aż bułeczki będą złote).
Składniki hummusu wrzucamy do blendera i blendujemy, aż pasta będzie gęsta, gładka i jednolita. Następnie doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Gotowe bułeczki wyciągamy z piekarnika i gdy odrobinę przestygną, kroimy na pół, obficie smarujemy hummusem, na nim układamy plastry awokado i sporą porcję posiekanego kimchi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śniadania
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W