Razowe tosty z pesto z pietruszki, boczniakami i sadzonym jajkiem

Razowe tosty z pesto z pietruszki
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z grzybów

Składniki:

Pesto:
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • łyżeczka miodu
  • łyżka startego dojrzewającego sera
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Boczniaki pokrój na ćwiartki. Na patelni rozpuść klarowane masło i smaż grzyby tak długo, aby odparowała z nich woda. W tym czasie przygotuj pesto. Do pojemnika włóż natkę pietruszki i czosnek. Dolej olej, cytrynę, miód. Dodaj starty ser i sól. Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masą. Chleb zgrilluj na patelni, żeby był chrupiący. Na patelnię nałóż masło i usmaż na nim jajka. Przełóż boczniaki na talerz i podawaj z jakiem sadzonym na toście. Do smaku nałóż pesto, a całe danie udekoruj listkami pietruszki. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA