Hot dogi na wypasie
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 kiełbaski jagnięce
- olej do smażenia
- mały kieliszek calvadosu
- świeży tymianek
Dodatki:
- 100 ml octu z czerwonego wina
- 2 łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 pęczek rzodkiewek
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 1 kwaśne jabłko
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ocet wymieszać z cukrem i solą. Dodać odrobinę gorącej wody i wymieszać. Rzodkiewki pokroić w bardzo cienkie plasterki, najlepiej mandoliną. Zamarynować w zalewie, odstawić.
Jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z musztardą.
Kiełbaski obsmażyć z każdej strony. Pod koniec smażenia dodać kieliszek calvadosu i podpalić. Gdy płomień zgaśnie dodać jeszcze tymianek i przez chwilę całość dusić.
Bułki przekroić, posmarować musztardą z jabłkiem, nałożyć kiełbaskę z sosem, który powstał na patelni. Na wierzch nałożyć plasterki rzodkiewki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W