Mule
Oceń przepis:
Przygotował:
Vienio
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza, Dania na walentynki
Składniki:
- 1,5 kg muli
- cebula
- czosnek
- natka pietruszki
- butelka wytrawnego włoskiego wina
- papryczka peperonczino
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy cebulę, czosnek i papryczkę .
Smażymy chwilę i dodajemy oczyszczone mule. Podlewamy winem i przykrywamy przykrywką. Czekamy 8 min. Podnosimy przykrywkę i dodajemy odrobinę masła, sól, pieprz i posiekaną natkę. Mule podajemy z bagietką.
Smażymy chwilę i dodajemy oczyszczone mule. Podlewamy winem i przykrywamy przykrywką. Czekamy 8 min. Podnosimy przykrywkę i dodajemy odrobinę masła, sól, pieprz i posiekaną natkę. Mule podajemy z bagietką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W