Aksamitna zupa z dyni na mleku kokosowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Jesienne ATELIER SMAKU (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z dyni
Składniki:
- 2 kg obranej dyni
- 1 szklanka wody
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki oliwy truflowej
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
- ewentualnie cukier do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dynię i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z wodą i przyprawami. Gotujemy ok. 15 minut, dolewamy mleko kokosowe i oliwę truflową. Po ponownym zagotowaniu miksujemy. Podajemy przybrane wiśnią z miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W