Podpłomyki

Podpłomyki
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Katarzyna Bosacka

Seria kulinarna:
Bosacka daje radę 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pizza, Placki i placuszki

Składniki:

  • 2 szklanki mąki (może być pełnoziarnista)
  • szczypta proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 150 ml gorącej wody
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • mąka do podsypywania
  • oliwa do posmarowania
  • pomidory
  • mozzarella
  • bazylia
  • oliwki
  • ser koryciński z czarnuszką
  • natka pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia i sól, wlewamy wodę i olej, zagniatamy ciasto. Dzielimy je na cztery części, rozwałkowujemy, podsypując mąką.

Każdy placek smarujemy oliwą, pieczemy 15 minut w 170 stopniach. W tym czasie przygotowujemy ulubione dodatki, nakładamy je na gorące placki i zapiekamy jeszcze jakieś 10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA