Sałatka z ciecierzycą, buraczkami i kaszą bulgur
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania dietetyczne, Sałatki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy bulgur
- 1 upieczony burak
- 100 g chudego twarogu
- ½ jabłka
- ½ pęczka pietruszki
- ½ szklanki odsączonej, ugotowanej ciecierzycy
- duża szczypta ostrej papryki
- ¼ łyżeczki kuminu
- ¼ łyżeczki suszonego tymianku
- ¼ łyżeczki kolendry
- 1 łyżka szczypiorku
- oliwa niefiltrowana
- sok z ½ cytryny
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Buraczka i jabłko kroimy w niedużą kostkę i wraz z ugotowaną kaszą wrzucamy do miski. Dorzucamy ciecierzycę, poszatkowany szczypiorek i pietruszkę. Dodajemy przyprawy, które wcześniej warto utrzeć w moździerzu. Skrapiamy całość sokiem z cytryny i oliwą. Mieszamy i serwujemy posypane pokruszonym twarogiem najlepiej po schłodzeniu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W