Kanapka z brioszki ze śledziem i jabłkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2-4 matiasy, namoczone i osuszone jeżeli były mocno słone
- 2 grube kromki brioszki
- ½ słodkiego jabłka
- ¼ cebuli
- olej lniany
- 1-2 łyżki musztardy francuskiej
- świeży koperek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Brioszki podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. Śledzie pokrój w duże kawałki, a jabłka i cebulę w plasterki.
Obie kromki brioszki posmaruj cienko musztardą, na jednej ułóż plasterki jabłka i cebuli, kawałki śledzia, skrop porządnie olejem lnianym i posyp listkami koperku. Przykryj drugą kromką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W