Szparagi po polsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.31)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- pęczek białych szparagów
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 3 łyżki bułki tartej
- 5 - 6 łyżek masła
- łyżka posiekanego koperku lub natki pietruszki
- sól
- pieprz
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szparagi obrać, odciąć końcówki. Ugotować w wodzie z solą i cukrem. Szparagi zachowają więcej smaku, jeżeli ugotujemy je w wywarze ze szparagowych skórek. Bułkę uprażyć lekko na suchej patelni, dodać masło, zrumienić. Jajko drobno posiekać. Ciepłe szparagi polać bułeczką z masłem, posypać jajkiem i koperkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W