Paella z owocami morza

Paella z owocami morza
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska
Ilość osób:
2

Składniki:

Sofrito:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki soffrito rozdrobnić w blenderze.
Rozgrzać patelnię do paelli. Na oliwie podsmażyć soffrito. Dodać sól, oliwki, szafran, chorizo i ryż. Mieszać, żeby ryż pokrył się przyprawami i oliwą. Dodać małże i wlać bulion (musi sięgać centymetr ponad ryż). Przykryć i dusić przez 10 minut.
Zdjąć pokrywkę, wrzucić krewetki i kalmary. Przyprawić solą. Gotować pod przykryciem przez kolejne 10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA