Krewetki tygrysie z żółtą fasolką szparagową i glonami

Krewetki tygrysie z fasolką i glonami
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na walentynki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój paprykę, cebulę, seler i paprykę chilli.
Na patelni rozgrzej olej i wsyp warzywa.
Dodaj fasolkę, wcześniej oczyszczone krewetki, sezam i glony wakame.
Całość polej sokiem z limonki i sosem sojowym. Dopraw solą i dodaj szczypior.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na dużym talerzu z pokrojonymi limonkami. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA