Okoń w octowej galarecie z pieczonym ziemniakiem w „mundurku”

Okoń w octowej galarecie z pieczonym ziemniakiem
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj bulion warzywny. Gdy bulion warzywny będzie esencjonalny i mocny w smaku dodaj do niego głowy ryb. Bulion gotuj na bardzo małym ogniu jeszcze przez 15 minut. Z gotowego bulionu wyciągnijj warzywa i ryby. Wyfiltrowane okonki wrzuć na kilka minut do wywaru i wyciągnij. Bulion przelej przez ściereczkę do miski. Dodaj ocet. Na dnie naczynia ułóż okonki, marchewkę i liście natki pietruszki. Wszystko zalej octową galaretą i wstaw do lodówki, aż stężeje.
Ziemniaka posmaruj oliwą i obtocz w mieszance soli i mąki. Piecz go przez godzinę w 200 stopniach. Sól z mąką ma się spalić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA