Małże zapiekane pod ciastem francuskim
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: ryba z Tomaszem Jakubiakiem
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- 1 kg świeżych vongole lub innych małży
- pól cebuli drobno posiekanej
- kawałek seler naciowego posiekanego w talarki
- 1 ząbek czosnku
- kawałek posiekanej pietruszki
- puszka 440 ml pomidorów w kawałkach
- 50 ml oliwy z oliwek
- pęczek natki pietruszki
- kilka gałązek tymianku
- kilka gałązek rozmarynu
- ciasto francuskie
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na oliwie przesmaż warzywa i dodaj pomidory. Chwilę duś i dorzuć posiekane zioła, dopraw. Sos przełóż do brytfanki lub żaroodpornego pojemnika i wsyp małże. Całość przykryj ciastem i piecz w 190 stopni C około 25 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W