Smażone kalmary
Oceń przepis:
Składniki:
- 800 g mrożonych „baby” kalmarów (w całości lub oczyszczonych)
- ½ szklanki białego wytrawnego wina
- 1 szklanka oliwy z oliwek
- ½ sok z cytryny
- 2 łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany
- garść świeżej rukoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalmary (korpusy i głowy oczyszczone) odmrozić i dokładnie opłukać, wysuszyć. Podsmażyć na gorącej patelni przez kilka minut, aż się zrumienią. W między czasie przygotować sos – połączyć wszystkie składniki i wymieszać. Kalmary podawać z sosem. Obok serwować sałatkę z rukoli polanej oliwą doprawioną solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W