Czekoladowe kuleczki z kardamonem
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU bez cukru (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Desery
Składniki:
- 80 g ryżu preparowanego
- 1 łyżka kakao
- 6 łyżki mleka kokosowego
- 12 łyżeczek inuliny
- 1/2 łyżeczki kardamonu
- wiórki kokosowe do obtaczania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Łączymy kakao z inuliną oraz kardamonem. Dodajemy mleko kokosowe i mieszamy, następnie łączymy z ryżem. Mieszamy i czekamy kilka minut aż masa zacznie kleić się z ryżem. Lepimy kulki zwilżonymi rękoma i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W