Kotlet wieprzowy z confit z czerwonej cebuli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Confit:
czerwona cebula
1 – 2 łyżki masła
sól i pieprz
ocet balsamiczny lub z czerwonego wina
Przygotowanie:
Pokroić cebulę na cieniutkie plasterki. Roztopić masło na patelni, dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i przysmażać do miękkości, mieszając od czasu do czasu, przez ok. 15 min. Dodać octu i wygotować go przez ok. minuty. Zdjąć z gazu.
Kotlety:
2 tłuste kotlety wieprzowe
sól i pieprz
szczypta cukru
Przygotowanie:
Doprawić kotlety solą, pieprzem i cukrem. Smażyć po ok. 5 min na stronę, aż się zrumienią i będą miękkie w środku (jeśli są za mało tłuste, można dodać na patelnię oleju, masła lub i tego, i tego). Podawać z łyżką confit z czerwonej cebuli na wierzchu.
© Laura Calder
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W